TVloggers

Türk Video Bloggerların Sanal Cemiyeti :-)

Gokcen Karan

Türkiye'de çeşitli sitelere yüklenen videoların ne kadarı özgün?

Ben genelde şunu gözlemliyorum. Türkiye'deki çeşitli video paylaşım sitelerinde Türk kullanıcılar tarafından yüklenen videoların %80'i zaten yabancı video paylaşım sitelerinde var olan videoların tekrar yüklenmesinden oluşuyor. Yani bu bir nevi beğendiklerim listesi aslında. Niçin Türkiye'de yerli üretim bugüne kadar başlamamış olabilir? Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Share

Reply to This

Replies to This Discussion

Yaklaşık 1,5 senedir hobi olarak video editlemeleri yapıyorum. Kendi çektiğim ham görüntüleri klip havasında daha keyifli ve kolay izlenir bir şekle sokmaya uğraşıyorum. Burada herkesten farklı birşeyler yapmaya çalışıyorum. Bunun için teknolojinin yanında yaratıcılık ve sabır geliyor. Kız Kulesi hakkında yaptığım görsel sunum fikir aşaması ile beraber yaklaşık 4 ayımı aldı. Tespitinize 100% katılıyorum. Bu maalesef insanımızda epeydir oturmuş olan "vermeden alma" kültürüne dayanıyor. Yaşam ortak bir havuz ise o havuza herkes gibi senin de katkı yapman ve ondan sonra o havuzu kullanabilmen gereklidir. Bu tarz sitelerde orijinal videoların ayrı şekilde sınıflandırılması lazımdır ve bunların özendirilmesi gerekmektedir.

Reply to This

RSS

About

Gokcen Karan Gokcen Karan created this social network on Ning.

Create your own social network!

Badge

Loading…

© 2009   Created by Gokcen Karan on Ning.   Create Your Own Social Network

Badges  |  Report an Issue  |  Privacy  |  Terms of Service